W ubiegłą sobotę 16 stycznia Owoce i Warzywa oraz Przędza zorganizowały drugie spotkanie z serii Kawa do Kwadratu – cyklu spotkań, warsztatów i wykładów o kawie dla amatorów i profesjonalistów!
Drugie spotkanie K2 odbyło się w dość nietypowej formie, bo w nowo otwartej siedzibie Primulatora.
Specjaliści w dziedzinie sprzętu oraz bariści opowiedzieli nam o tym jak działa profesjonalny ekspres do kawy oraz młynek. Dowiedzieliśmy się do czego służą te wszystkie pompy, kabelki i inne elementy, bez których nie zaparzymy dobrego espresso. Co więcej – zobaczyliśmy jak taki sprzęt wygląda od wewnątrz, spróbowaliśmy kaw parzonych w różnej temperaturze i posłuchaliśmy co nieco o filtrze.
W drugiej części spotkania wypaliliśmy wszyscy wspólnie ziarna w profesjonalnym piecu!
Ponownie fotorelację z wydarzenia przygotował Rafał Kowalik. Serdecznie zachęcamy do odwiedzenia i polubienia jego fanpage’a.
Nasze strony wykorzystują pliki cookies. | Więcej informacji
Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszego portalu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszego portalu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.