Kawa do kwadratu 2 #1

#DrugaEdycja | Wstęp.

W ubiegłą sobotę 10 października Owoce i Warzywa oraz Przędza zorganizowały drugą edycję Kawy do Kwadratu – cyklu spotkań, warsztatów i wykładów o kawie dla amatorów i profesjonalistów!

 

Specjalnie na tę okazję odwiedził Łódź Damian Durda, który obecnie parzy kawę i szkoli baristów w czołowej berlińskiej kawiarni Bonanza Coffee Heroes.
Od wielu lat prowadzi też świetnego bloga o kawie: Kawopijcy,

 

Sam o sobie pisze tak: „Barista, trener, pasjonat. Uczestnik Nordic Barista Cup 2012, 2013; wolontariusz WCE: Nicea 2013, Rimini 2014; wielokrotny uczestnik Mistrzostw Polski: Barista, Latte Art, Cup Tasting, Aeropress, Brewers Cup; organizator Toruńskiego Festiwalu Kawy 2012; organizator, współorganizator, patron wielu eventów w Polsce (..). Przez 3 lata współwłaściciel kawiarni, od 2 lat związany był z Uno Espresso równocześnie szkoląc się, organizując, pomagając, zdobywając doświadczenie w Polsce i zagranicą (Kanada, Niemcy, Norwegia, Anglia, Dania). Propagator segmentu kaw Speciality, miłośnik kawy uzależniony od kofeiny.”

 

Na spotkaniu wprowadził nas w tematy związane z ziarnem, opowiedział o swojej podróży do Hondurasu i wspomniał o najnowszych trendach w paleniu i przyrządzaniu kawy, wywracając do góry nogami tradycyjne metody i dotychczasowe przyzwyczajenia.

Kliknij aby powiększyć

Fotorelację przygotował Rafał Kowalik. Serdecznie zachęcamy do odwiedzenia i polubienia jego fanpage’a.


Obserwuj Łódzkie Kawiarnie


Nasze strony wykorzystują pliki cookies. | Więcej informacji

Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszego portalu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Korzystanie z naszego portalu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Zamknij